De verschillende soorten dakbedekking

Dakbedekking
Laatste nieuws

Bent u niet meer tevreden over uw dakbedekking in Leeuwarden? Of is deze aan het einde van zijn levensduur? Dan overweeg u mogelijk om uw dakbedekking te vervangen. Voordat u met deze klus aan de slag gaat, moet u weten dat er behoorlijk wat komt kijken bij het vervangen van dakbedekking. Het begint allemaal met het kiezen van de juiste dakbedekking. Doordat we tegenwoordig verschillende soorten dakbedekking kennen, is dit er niet makkelijker op geworden. Om u een handje te helpen, zetten we hieronder de verschillende soorten dakbedekking op een rijtje.

Hellend dak

Te beginnen met een hellend dak. Indien u de dakbedekking op een schuin dak gaat vervangen, kunt u kiezen uit verschillende soorten dakbedekking. In totaal kunt u uit de volgende drie materialen kiezen.
1) Dakpannen
Dit is verreweg de meest gebruikte dakbedekking voor hellende daken. Binnen de dakpannen kennen we echter ook weer verschillende soorten. Zo kunt u kiezen uit dakpannen van klei, maar ook uit pannen van beton. En dan kennen we daarnaast ook nog leien.
2) Metaal
Naast dakpannen kunt u uw hellende dak ook bedekken met metaal. De populairste soorten metalen dakbedekking zijn aluminium, zink en koper.
3) Riet
Tot slot kunt u een schuin dak ook bedekken met riet. Dit kan echter alleen wanneer er een hellingshoek van minimaal 45 graden aanwezig is.

Plat dak

Wilt u de bedekking van jouw platte dak vervangen? Dan heeft u niets aan de bovenstaande drie soorten dakbedekking. Nee, want voor het bedekken van platte daken kunt u ook weer kiezen uit drie mogelijkheden.
1) Bitumen
Deze dakbedekking kent u mogelijk beter onder de naam dakleer. Bitumen dakbedekking is makkelijk te plaatsen en kan goed tegen het wisselende weer in Nederland. Deze dakbedekking gaat ongeveer 25 jaar mee.
2) PVC
De voordelen van PVC dakbedekking zijn hetzelfde als bitumen. U kunt deze dakbedekking echter ook in het wit krijgen. De levensduur van PVC dakbedekking is ongeveer 25 jaar.
3) EPDM
Qua uiterlijk lijkt dit type dakbedekking veel op bitumen. EPDM dakbedekking is echter een stuk elastischer. Dit betekent dat deze dakbedekking beter tegen temperatuurverschillen kan. EPDM heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Meedenken aan de juiste oplossing
Jarenlang in loodgietersvak
Allround Loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button