Hoe kan ik een lekkage voorkomen?

sanitair installeren
Laatste nieuws

Een lekkage kan behoorlijk wat waterschade tot gevolg hebben. Hier zit u ongetwijfeld niet op te wachten, want het verhelpen van deze schade kan flink in de kosten lopen. Reden genoeg om een lekkage te voorkomen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor u? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u in deze tekst namelijk hoe u een lekkage voorkomt.lekkage voorkomen

Lekkage voorkomen? Gebruik geen chemische ontstoppers

Als u te maken heeft met een verstopte afvoer, wilt u deze zo snel mogelijk ontstoppen. Veel mensen gebruiken hier een chemische ontstopper voor. Wanneer u een lekkage wilt voorkomen, is dit niet aan te raden. Waarom niet? Omdat chemische ontstoppers de afvoer aan kunnen tasten. Deze ontstopper is namelijk nogal agressief is, waardoor er een scheurtje in de leiding kan ontstaan. Via dit scheurtje kan vervolgens water ontsnappen. Ontstop een afvoer daarom liever met behulp van een ontstopper of een ontstoppingsveer. U kunt eventueel ook een ontstoppingsmiddel maken van schoonmaakazijn en baking soda.

Sluit de buitenkraan in de wintermaanden af 

Een groot aantal woningen in ons land is voorzien van een buitenkraan. Dankzij deze kraan is het in de zomermaanden een fluitje van een cent om bijvoorbeeld uw tuin te sproeien. Veel mensen vergeten alleen om deze kraan in de wintermaanden af te sluiten. Als u de kraan niet afsluit kan er een lekkage ontstaan. Het water in de leiding kan dan bevriezen, waardoor het uitzet. Gevolg hiervan is dat de waterleiding knapt. Sluit de buitenkraan daarom altijd af voordat de winter begint. Vergeet niet om na het afsluiten het resterende water uit de leiding te laten lopen.

Controleer kitnaden met enige regelmaat

Keukens en badkamers worden vrijwel altijd afgewerkt met een kitnaad. Kitnaden zorgen ervoor dat water tegen wordt gehouden. Is het inmiddels al jaren geleden dat de kit is aangebracht? Dan hechten de kitnaden mogelijk minder goed. Gevolg hiervan is dat er water langs de kitnaad kan lopen, waardoor een lekkage kan ontstaan. Wilt u dit voorkomen? Controleer de kitnaden dan met enige regelmaat. Zien deze er niet goed meer uit? Verwijder de oude kitnaad dan en breng een nieuwe aan.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Meedenken aan de juiste oplossing
Jarenlang in loodgietersvak
Allround Loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button