Warmtepomp, de keuze voor duurzame warmte

warmtepomp
Laatste nieuws

Het gebruik van een warmtepomp wordt steeds groter in Nederland. De meeste nieuwe woningen worden automatisch voorzien van deze pomp. Dit is niet voor niets, want warmtepompen voorzien uw woning van vele voordelen ten opzichte tot bijvoorbeeld een klassieke cv-ketel. Maar wat is een warmtepomp nou precies, en wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp bij u thuis

Wanneer u graag aardgas wilt besparen is het een goede en duurzame optie om over te stappen op een warmtepomp. De pomp werkt op basis van een elektromotor en haalt warmte uit onder meer de buitenlucht en zet deze om in warmte. Hiernaast kunt u het combineren met zonnepanelen om stroom op te wekken.

Wederom zijn er ook verschillende soorten warmtepompen. Zo zijn er volledig elektrische, maar ook hybride pompen die in combinatie werken met een cv-ketel. Laat u adviseren over groene energie en warmte door een ervaren loodgieter die er verstand van heeft.

Woning verwarmen met groene energie

Het grootste voordeel van de warmtepomp is de duurzaamheid. In combinatie met zonnepanelen kan het een duurzame oplossing zijn voor de creatie van warmte. Dit zorgt er wederom ook voor dat u kunt overstappen van het gas of grijze energie.

Op de lange termijn kan dit voor grote besparing in kosten zorgen. U wekt namelijk uw eigen stroom op in de zomer zodat u de koudere winterdagen door kunt komen. Het gebruik van een warmtepomp is daarom ook goedkoper dan gas. Bovendien is de belasting op elektriciteit een stuk lager dan de belasting op aardgassen. Dit is dus goed voor uw portemonnee, maar ook voor de aarde!

Laat u adviseren over duurzame warmte in Deventer

Denkt u erover na om over te stappen op een duurzame energie? Neem dan contact op met Loodgieter Deventer, voor advies en hulp met warmte in uw huis.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Meedenken aan de juiste oplossing
Jarenlang in loodgietersvak
Allround Loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button