Het voorkomen van verstoppingen

lekkage voorkomen
Laatste nieuws

Een verstopping, menig inwoner van Deventer heeft er weleens mee te maken gehad. Bijzonder vervelend natuurlijk, want door een verstopping stroomt het water niet of nauwelijks weg. Sommige mensen denken dat dit probleem na een tijdje vanzelf verdwijnt. Dit is echter niet het geval. Nee, om verlost te worden van verstoppingen moet u toch echt zelf in actie komen. U kunt het proberen met een ontstopper of een ontstoppingsveer. Het inschakelen van een loodgieter behoort echter ook tot de mogelijkheden. Heeft u vaak te maken met een verstopte afvoer? Neem dan eens maatregelen om een verstopping te voorkomen. Wij geven u hieronder een aantal tips die hierbij kunnen helpen.

Vang rommel op en voorkom verstoppingen


Ongemerkt belandt er behoorlijk wat rommel in de afvoer van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan etensresten die u van een bord spoelt, maar ook aan haren. Deze troep kan op den duur een blokkade vormen in uw afvoer. Het water kan in dat geval niet of nauwelijks meer passeren, waardoor er sprake is van een verstopping. Om te voorkomen dat er een verstopping ontstaat, kunt u dergelijke rommel opvangen. Plaats hiervoor een zeefje in de afvoer. Een groot deel van de etensresten en haren blijft hierin liggen, waardoor de kans op een verstopping een stuk kleiner wordt. Vergeet niet om het zeefje zo nu en dan te legen boven de prullenbak.

Let goed op met wat u wegspoelt


De afvoer is eigenlijk alleen bedoeld voor het wegspoelen van water. Er spoelt echter altijd wel wat rommel mee. Dit voorkomt u niet. Er zijn echter ook mensen die hun afvoer gebruiken om van alles en nog wat weg te spoelen. Zo belandt er bijvoorbeeld vaak vet in het riool. Dit is niet verstandig. Waarom niet? Omdat vet hier kan gaan stollen. Het vet vormt zodoende een verstopping in de afvoer. Ook allerlei andere rommel kan zich op gaan hopen in het leidingwerk. Let er daarom dus goed op wat u door de afvoer spoelt. Spoel alleen dingen door waarvoor de afvoer bedoeld is wanneer je een verstopping wilt voorkomen.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Meedenken aan de juiste oplossing
Jarenlang in loodgietersvak
Allround Loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button