Voorkom verstoppingen, tip: de ouderwetse plopper

Wc ontstoppen
Laatste nieuws

Iedereen kent het wel. De korte stok met het rode rubberen zuignap erop. We noemen het een plop en waarschijnlijk heeft elk huishouden wel zo’n plop in het keukenkastje liggen. De werking van de plop is eigenlijk heel simpel en doeltreffend. Door het plaatsen van de zuignap op de afvoer ontstaat er onderdruk in de afvoerleidingen. Door die onderdruk zal de verstopping een kort moment loslaten van de binnenzijde van de leiding. Als je direct na het gebruik van de plop de afvoer goed doorspoelt met veel water zal de verstopping met het water meespoelen en is de afvoerleiding weer vrij.

Simpel werk
Dit is misschien wel de meest voorkomende manier om een verstopping op te lossen omdat het een makkelijke handeling is. Helaas is het voor wat meer hardnekkige verstoppingen niet voldoende. Maar al je merkt dat het water langzamer gaat weglopen door de afvoer is het zeer raadzaam om deze ouderwetse plop te gebruiken.Plumber uncloging toilet

De spiraalveer
Mocht dit niet voldoende werken dan kun je altijd proberen om met een spiraalveer de beginnende verstopping te bereiken. De spiraalveer kan net even meer effect hebben op de verstopping waardoor deze loslaat. Ook dan geldt dat je er veel water achteraan moet laten stromen om de verstopping definitief te verwijderen. Er is ook een optie om een soort klauwtje op het einde van de spiraalveer te plaatsen waardoor je meer grip kunt krijgen op de verstopping.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Meedenken aan de juiste oplossing
Jarenlang in loodgietersvak
Allround Loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button