Doen of niet doen: vloerverwarming

Vloerverwarming Loodgieter Deventer
Laatste nieuws

Helaas valt niet zo direct te stellen of u wel of niet voor vloerverwarming zou moeten kiezen. De keuze voor vloerverwarming hangt namelijk af van een aantal factoren. Dat komt doordat vloerverwarming niet altijd de beste oplossing voor het probleem is. Een vloerverwarming kan immers ook nog voor diverse nadelen zorgen waar u mogelijk nog niet van op de hoogte bent. We achtten het daarom tijd om een opsomming te maken van enkele voor- en nadelen die aan het hebben van vloerverwarming in huis verbonden kunnen zijn.

Niet elke vorm van vloerbedekking

Wanneer u kiest voor vloerverwarming, kunt u daarbij niet uit elke vorm van vloerbedekking kiezen die u maar wilt. Het is namelijk van groot belang dat de warmte die door de vloerverwarming  gaat, zo efficiënt mogelijk in de lucht in de kamer wordt opgenomen. Wanneer dit niet gebeurt, zal de kamer niet of nauwelijks warm te krijgen zijn, met enorme stookkosten en een dramatisch leefklimaat tot gevolg.

Veelal wordt er gekozen voor keramiek vloerbedekking, bijvoorbeeld tegels. In dat geval kan de watertemperatuur 40 graden Celsius zijn, waardoor de ruimte snel en efficiënt op kan warmen. Kiest u voor een houten vloerbedekking, dan is de maximale watertemperatuur slechts 28 graden Celsius. Het moge duidelijk zijn dat in dat geval het veel langer duurt voordat de ruimte goed is opgewarmd.

Besparing op stookkosten

De aanleg van vloerverwarming brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee. Daar tegenover staat echter weer een fikse besparing op stookkosten. Doordat de warmte met de vloerverwarming beter in de woonruimte wordt verspreid, hoeft minder hard gestookt te worden. Daardoor wordt gemiddeld zo’n vijftien procent bespaard.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 bereikbaar
Meedenken aan de juiste oplossing
Jarenlang in loodgietersvak
Allround Loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button