Riool verstopping? Zo los je hem op!

Ontstoppingsdienst

Riool verstopping? Zo los je hem op!

Jij hebt vast en zeker weleens te maken gehad met een verstopping. Waarschijnlijk heb je destijds direct actie ondernomen. Zo ben je mogelijk met een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel in de weer geweest. Werken deze methodes nu niet? Dan kan het maar zo zijn dat de verstopping in je riool zit en niet in je afvoer. Bij een riool verstopping zit het probleem een stuk dieper. Dit maakt het verhelpen ook een stuk lastiger. Wil jij toch zo snel mogelijk van jouw riool verstopping af? Wij vertellen je hier hoe je dat doet!

Gebruik alleen de juiste middelen

Veel mensen proberen van alles en nog wat om hun riool verstopping te verhelpen. Soms worden er zelfs allerlei voorwerpen gebruikt om het riool te ontstoppen. Dit is echter niet verstandig. Waarom niet? Omdat je met deze voorwerpen schade aan kunt richten aan jouw afvoer en riool. Een lekkage is hier het logische gevolg van. Beperk je daarom alleen tot het gebruik van de middelen die bedoeld zijn om het riool te ontstoppen.

Pas op met een ontstopper

Ondanks dat een ontstopper doorgaans niet veel effect heeft bij een riool verstopping, proberen mensen het toch. Zij denken dat de verstopping wel verdwijnt wanneer zij genoeg kracht uitoefenen. Dit is echter niet het geval. Te veel kracht uitoefenen met een ontstopper kan zelfs een gevaar zijn. Waarom? Omdat de verstopping op deze manier juist verder de riolering in kan schieten. En dan wordt het natuurlijk alleen nog maar lastiger de riool verstopping te verhelpen.

Riool onder hoge druk doorspuiten

Het is niet altijd mogelijk om zelf jouw riool verstopping te verhelpen. Gelukkig kan een loodgieter jou in dat geval van dienst zijn. Een loodgieter kan jouw afvoer en riolering namelijk onder hoge druk doorspuiten. Hiervoor maakt hij gebruik van speciale apparatuur. Het grote voordeel van deze methode is dat jij er zeker van bent dat de verstopping verdwijnt. Doordat er water onder hoge druk in de afvoer gepompt wordt, spoelt de verstopping vaak weg.Call Now Button