Het verleggen van waterleidingen

Het verleggen van waterleidingen

Bij een renovatie van de badkamer of het vervangen van de keuken, kan het verleggen van waterleidingen noodzakelijk zijn. U wilt de gootsteen wellicht op een andere plaats in de keuken terug laten komen, u wilt het toilet of de douche verplaatsen in de badkamer, enzovoorts. Het verleggen van waterleidingen is geen eenvoudige klus. De kans dat u nadien te maken krijgt met een lekkage is relatief groot. Vaak wordt zo’n lekkage veroorzaakt door leidingen die niet goed op elkaar aansluiten. Hierbij ontstaat speling, waarlangs het water uit de waterleidingen kan druppelen. Ontzettend vervelend, want het kan voor een serieuze vochtschade in de keuken of badkamer zorgen!

Advies bij het verleggen van leidingen

Veel huishoudens kiezen voor de hulp van onze loodgieter in Deventer bij het verleggen van waterleidingen. Naast het verleggen van waterleidingen is mogelijk ook het verleggen van de gasleiding noodzakelijk. Onze loodgieter kan u adviseren over de beste manier om het leidingwerk te verleggen. Zijn de plannen die u voor uzelf heeft uitgewerkt haalbaar? Is er wellicht een betere optie bij het vernieuwen van de badkamer en keuken? Op het moment dat u instemt met ons advies gaan we voor u aan de slag. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar.

Zelf leidingen verleggen binnen uw woning

Mogelijk heeft u al enige ervaringen met het aan- of verleggen van waterleidingen. In dat geval kunt u overwegen deze klus zelf uit te voeren. Op internet vindt u handige stappenplannen, waarin u stapsgewijs verteld wordt hoe u de waterleiding afsluit en opnieuw aansluit op de verlegde leidingen. Het is belangrijk om de kranen voorafgaand aan deze klus leeg te laten stromen. Het voorkomt dat u verrast wordt door het vocht wat nog in de leidingen is achtergebleven. Controleer na een paar weken of u nergens vochtplekken ziet ontstaan. Dit zou duiden op een verkeerde manier van aansluiten.Call Now Button