Succesvol vocht bestrijden in een woning

Succesvol vocht bestrijden in een woning

Er kan op verschillende manieren vocht in uw woning ontstaan. De gevolgen voor de woning en ook voor de gezondheid kunnen groot zijn. Daarnaast zal de rekening voor de stookkosten ook stijgen. Het is belangrijk om in actie te komen en vocht te bestrijden in de woning.

Vocht in huis

Het is heel normaal om vocht in huis te hebben. Het komt van het koken, wassen en douchen. Ook komt het van het zweten. Ieder mens produceert een liter vocht per dag. Wanneer u hard aan het werk bent dan kan het wel twee liter zijn. Daarnaast verliezen we nog vocht bij het uitademen wat twee tot drie liter vocht is iedere dag per persoon. Als u alles bij elkaar optelt dan komt u al snel op ongeveer 15 liter vocht iedere dag. Het is daarom noodzakelijk om een woning goed te ventileren.

De sleutel voor een droog huis: ventileren

Wanneer u aan het schoonmaken bent en het bed opmaakt doe u het raam natuurlijk even open. De muffe luchtjes verdwijnen en daarnaast verdwijnt ook het vocht uit uw huis. Het beste is het om beetje bij beetje 24 uur per dag het huis te ventileren. Uw huis moet net als een mens ademen. Er moet frisse lucht en volop zuurstof naar binnen om het levend en gezond te houden. Ventileren is de enigste manier om dit te doen.

Enkele praktische tips

Het ventileren is belangrijk en eigenlijk de basis om een woning vochtvrij te houden. Daarnaast is het belangrijk om uw woning ook goed te isoleren. Een goede isolatie houdt koude en vocht buiten de woning. Lekkages moet u uiteraard ook direct aanpakken. Los het niet cosmetisch op, maar doe het goed. Houd het vocht buiten uw huis! Schakel vakmensen in om u te helpen.Call Now Button